fbpx

Ultima înșelătorie Wizz Air: „taxa de sistem” de 40 de euro

După ce Wizz Air au fost desemnată cea mai proastă companie aeriană din Marea Britanie (detalii AICI!), conducerea companiei, cu sediul central în Ungaria, a identificat o metodă de a mai umfla nejustificat costurile biletelor printr-o nouă taxă - așa numita „taxă de sistem”.

Taxa suplimentară este în prezent de 10 EURO pe rezervare și apare automat abia în ultimul pas al achiziției, după toate confirmările de bagaj, asigurare ș.a.m.d. Drept urmare, mulți oameni nu observă costul final, decât după efectuarea plății.

Dacă luăm ca exemplu un cuplu, soț și soție, care își rezervă o călătorie dus-întors spre o destinație oarecare, se poate trezi cu 40 de euro lipsă din conturi. Dacă cei doi mai au și copii, prejudiciul va fi mult mai consistent.

Contactată de către redacția Romani.co.uk, compania Wizz Air și-a cerut scuze de această „eroare” care aparent apare în cazul în care sistemul lor „crede” că rezervarea s-a făcut de către un agent sau de către un program automat, chiar dacă aceasta s-a făcut pe site-ul Wizz.

Soluția oferită de către compania low-cost - plătiți taxa respectivă și ulterior aplicați pentru restituire cu ajutorul serviciului pentru clienți, urmând linkul - https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/compliments-and-complaints/

O investigație „The Telegraph” a relevat în urmă cu câțiva ani că mai multe persoane care își rezervaseră bilete la Wizz Air s-au trezit cu taxe suplimentare de £10 la achiziționarea biletului din cauză că aveau „ad blocker-ul” activ în browser.

Sfatul Români.co.uk este să fiți atenți la costurile ascunse ale companiilor aeriene, în special cele low-cost, înainte de a efectua plata. Dacă vi se pare că ceva nu este în regulă, încercați să reluați procesul de rezervare sau să alegeți altă companie aeriană.

External sponsored links

Anunturi promovate